zaterdag 28 augustus 2010

ding 22

Bibliotheek 2.0 en de toekomst van de bibliotheken
Op het Blog van Oriënt Express staat een handige samenvatting in het nederlands
Het artikel van Lex Slaghuis over bibliotheek 2.0 is een helder artikel

Nu en in de toekomst wordt een bibliotheekgebouw nog meer een ontmoetingsplaats en een centrum waar mensen terecht kunnen voor debat, cultuur en levenslang leren.

De bibliotheek kan hier een belangrijke rol krijgen in het verbinden van mensen en hun idealen door het organiseren van lezingen, workshops enzovoort. Dit vergt wel een actievere houding en een heroriëntatie op de beschikbare ruimte. Bibliotheken zijn niet langer een opslagplaats van boeken”.

Bibliotheek Hoogeveen is heel goed bezig een mooi voorbeeld is ons bordje cultuur,de nieuwe website, ons prachtige gebouw, prachtig aanbod naar de scholen.

Tijdsaspect is een belangrijk punt we moeten goede afwegingen maken welke nieuwe taken gaan we doen en wat niet.
Een medewerker of een vakgroep zal zich moeten gaan bezig houden met de nieuwste ontwikkelingen.

De widgets die de VOB laat zien zijn erg aansprekend. Reserveer een bibliotheekboek via je hyves dat is toch geweldig.

4 opmerkingen:

  1. En toch gaan de ontwikkelingen best wel langzaam voor zo'n snel medium als internet. De samenvatting van de artikelen op het blog van Oriënt Express b.v. is al ruim 2 jaar geleden geplaatst. Veel van de dingen die ze aankaart staan nog in de steigers (in Drente tenminste). Maar we zijn op de goede 2.0 weg. Ik ben benieuwd wat we op onze nieuwe site allemaal voor onze klanten gaan doen.

    De eindstreep is in zicht! Succes met het laatste ding. Ik ben benieuwd naar je evaluatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Digitale initiatieven zijn er volop. We zijn op de goede weg. Maar hoe dat te continueren en te waarborgen in de waan van de dag?
    Dat is ook de vraag waar het om draait als we deze cursus hebben afgerond: hoe nu verder? Waar kiezen we voor? Mag het eventueel ten koste gaan van enkele traditionele diensten?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Just love your article.I do invariably look over your web site for brand new articles.I am recently performing on associate app descargar spotify premium apk
    thats going awing and special because of you

    BeantwoordenVerwijderen
  4. You will like it to enjoy our new app Candy Camera Apk : which you could download and enjoy loose.

    BeantwoordenVerwijderen